HSB | Installeer een enterprise app op iOS

Installeer een enterprise app door de volgende stappen te doorlopen.

HSB Bouw maakt gebruik van Apple Developer Enterprise Program om apps te maken voor intern gebruik. Deze apps moeten vertrouwd worden op het apparaat (iPad). Als je normaal een app installeert dan wordt hij automatisch vertrouwd, als je zelf handmatig een app installeert vanaf een interne AppStore wordt deze niet automatisch vertrouwd.

Installeer app via interne AppStore

Klik op "Download App" vanuit de interne AppStore. Je krijgt een popup met de vraag of je zeker weet dat je de app wilt installeren, druk hier op "Installeer". Op de achtergrond wordt de app nu gedownload.
 


Voor je aan de slag gaat..

Nadat je de app hebt gedownload en geïnstalleerd, moet je de toegang van de app instellen op je iPad. Dit doe je door de volgende 4 stappen te doorlopen.


Stap 1: Als je voor het eerst een enterprise app opent die je via een interne AppStore hebt gedownload, ontvang je een melding dat de ontwikkelaar niet wordt vertrouwd op het toestel. Dit is normale melding. Het bericht kan je wegklikken door op "Annuleer" te klikken, maar dan kan je de app nog niet openen.


Stap 2: Nadat je de melding hebt weg geklikt, moet je het vertrouwen instellen voor de app. Ga naar "Instellingen" → "Algemeen" →  "Profielen". Je ziet nu een scherm met alle ontwikkelaarscertificaten van de geïnstalleerde apps.


Stap 3: Klik vervolgens op Weborganiser BV, je ziet nu een overzicht van het Weborganiser-profiel. Op dit profiel zie je alle apps die ontwikkeld zijn door Weborganiser BV. Op dit scherm staat een knop waarin je vertrouwen geeft aan dit profiel, klik hierop en bevestig dit nogmaals in de getoonde popup. 

Let op: Hier is een werkende internetverbinding voor nodig!


Stap 4: Nadat je het profiel hebt goedgekeurd kan je alle apps van Weborganiser BV downloaden en openen. Deze stappen hoeven maar één keer doorlopen te worden. Elke 6 maanden moet het profiel worden gecontroleerd.